Winter
Start Omhoog Inhoud

 

Via deze weg wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar toewensen. In 2010 wonen en werken we wederom in China, ver weg van ons thuisfront. Wellicht maakte deze afstand, tesamen met het gemis van echte seizoenen, onze Kerst vakantie in Nederland wel speciaal. In deze weken hebben we heel veel van onze familie en vrienden bezocht en hebben de kou en onze Hollandse cultuur weer volop kunnen opsnuiven zodat we nu weer vol energie kunnen beginnen aan nog een jaar Azi. Ook dit jaar zullen we weer trachten zoveel mogelijk onze belevenissen in deze gekke wereld weer te geven. Hieronder een aantal foto's van onze warme winter vakantie in Nederland.
 

De eerste week waren we thuis in Zoetermeer. Onze "huis"vriend Bert had het huis lekker warm en de buren verwenden ons met echte snert en een Kertsroos.

De winter kondigde zich al aan en de eerst sneeuw was inmiddels gevallen, dus tijd voor warme chocolade en een broodje kroket in een cafeetje aan de schaatsbaan.

In deze week zijn we o.m. naar Delft geweest, en natuurlijk kwamen we met echte Hollandse souveniers terug.

De volgende dag werden we wakker met een flink pak sneeuw in de tuin. Mijn vissen waren onvindbaar.

Dolle sneeuwpret.

De eerste sneeuwpop van deze winter

Onder leiding van Geert een tweede sneeuwpop in Beerta

De neefjes en nichtjes samen aan het spelen.

Het beste Kerstmaal die je maar kunt indenken (wanneer je zover van Nederland woont), verschillende soorten stamppot opwarmen in gourmet pannetjes. Heerlijk en.......ma bedankt.

Pa zal wel denken: "een knotsgekke familie"

Lekker afkoelen tijdens onze laatste week aan het Snekermeer.

Sneeuwballen gooien.....

en lekker wandelen

Uitzicht vanuit ons huisje aan "De Potten"

en er werd ook volop geschaatst.

Patrick heeft nog een tekening gebracht op het graf van Tsjipke

Schone lucht, vergezichten, prachtige kleuren.....allemaal zaken die we het komen jaar weer zullen missen.
Op onze laatste dag bracht ik de auto terug naar de stalling en rond koffietijd gaf de temperatuurmeter nog een fikse kou aan. Een halve dag later waren we weer in China en daar werden we verwelkomd met.....dooi!