Vogeltjes markt
Start Omhoog Inhoud

 

De oude binnenstad van Kunming kent ook een flower and bird market. Bloemen waren vnl. van plastic en de vogelmarkt omhelst veel meer dieren dan vogels alleen. Om een idee te geven van al het klein leed hierbij wat foto's.

jonge hondjes, nu al zo ziek dat ze niet meer weg lopen. Ik heb al eens gehoord dat deze hondjes nog een weekje of twee meegaan voordat dit soort speelgoed voor de kinderen letterlijk en figuurlijk de geest geven.

Witte slakken en schildpadden

Vissen hangen de hele dag al in een zakje te wachten. Ook kom je vissen tegen in een flesje. Vaak is de hals van het flesje kleiner dan de vissen in het flesje. Vraag is hoe komen die vissen erin en nog belangrijker hoe haal je ze eruit. Waarschijnlijk worden ze er niet uitgehaald en zijn ze alleen als sier bedoeld, net zo als een paar vissen in een glazen vaas met bloemen zwemmend tussen de afgesneden stengels.

Handig dat netje, eenvoudig om mee te nemen. Ook zie je vaak schildpadden met een geboord gaatje in de rand van hun schild. Daar gaat dan een touwtje doorheen zodat je een bosje schildpadden kunt maken.

De kooi van deze fretten, eekhoorns, en andere knaagdieren is vaak niet groter dan de trepmolen zelf.


De oude markt in de binnenstad van Kunming

De chinese oliebollen kraam

De chinese patatkraam