SZ kleurt Oranje
Start Omhoog Inhoud

 

In het kantoor waar ik werk, werken ook een aantal andere Nederlanders en twee weken geleden, op een vrijdag middag zaten Bert, Nicky en ik bijelkaar, aan een heerlijk glaasje bier. Toen kwam het gesprek al snel op voetballen en waar en hoe gaan we De Wedstijd tegen de Denen bekijken. Na wat overleg werd besloten om een cafe in Shekou (Lunar bar) te benaderen omdat de eigenaar Kim, een aantal jaar in Nederland heeft gewoond en inmiddels de kunst van het bitterballen draaien onder de knie heeft. Kim werd benaderd om de avond aan te kleden en wij zijn opzoek gegaan naar land- lotgenoten. Afgelopen maandag waren we bijeen met wel 100 man en het meerendeel was oranje gekleed. Er werd volop gefeest op muziek van Hazes en andere voetbalhits. Van deze prachtige avond een aantal foto's.

 


Jitske en Claudia helemaal klaar voor de match

Onze vrienden Michaelo (Itali) en Mirjam (Nederland). Sport verbroedert, in SZ zie je een Italiaan in het Oranje met een Heineken in de hand. Thanks mate!!

Voor iedereen hutspot met jus en een gehaktbal!!

De kinderen vermaakten zich ook volop

We hadden ook een Deen uitgenodigd en die had op zijn beurt ook weer een paar lotgenoten uitgenodigd.

Er stond ook een scherm buiten opgesteld

We waren allemaal klaar voor de aftrap

Mijn "tennis"maat Kees en Kim van Lunar bar

Mijn "squash" maat Rolf en zijn zoon Wesley

Hier krijg ik met vlag op de wang.

Kees, Lilja en Rene

Overheerlijke bitterballen van Kim en Jitske regelde natuurlijk de Nederlandse vlag op top. Dat laat Angelo zich wel smaken.

Wat zijn die Denen stil.......

aan ieder detail werd gedacht, hier de nagels van Jitske

En hier die van Claudia

En na afloop: een echte polonaise

Mede organisator Bart Visser

Een voetbalshirt "made in China" omdat de landen Polen en Nederland in het Chinees erg op elkaar klinken, is Polen als contour afgedrukt op dit shirt. Het valt me mee dat de kleuren van onze vlag in elk geval wel goed zijn afgedrukt.

Op weg naar bed. Het was een heerlijke Oranje feestavond midden in Shenzhen.