Ons tweede jaar
Start Omhoog Inhoud

 

Het tweede jaar is begonnen.

Na onze heerlijke vakantieperiode zijn we begonnen aan ons tweede jaar in China. Sjoerd-Yme en Isabelle zijn, na twee fantastische weken en met de koffers vol spullen, weer naar huis en de kinderen zijn weer naar school gegaan. Claudia zit, op dit moment, als enige Westerse leerling in een klas van 15 personen. We waren even bang dat ze het niet prettig zou vinden, een andere juf, een grotere klas en alleen maar Aziatische kindertjes maar ze vindt het geweldig en heeft zin in het schooljaar. Patrick & Thomas moeten wennen omdat ook zij een andere juf hebben dan Miss Barr maar ook zij zullen hun draai wel snel vinden. Voor de jongens is de verandering wel erg groot want nu gaan ze de hele dag naar school en zullen ze hun middag slaapje node missen. Jitske is ook weer begonnen met haar stage en wat zo leuk voor haar is, ze wordt steeds meer ingezet bij vervanging van docenten. In elk geval hoopt ze het komend jaar haar diploma te ontvangen en dan heeft ze dat gedaan in een periode van nog geen twee jaar, waar normaal 3-4 jaar voor staat, knap hoor.

Op de fabriek(en) de draad weer opgepakt. Lekker druk en tja ik wist direct dat ik terug was in China, niets gaat hier normaal maar men krijgt het toch steeds weer voor elkaar. Ik zal ook trachten het komend jaar wederom mijn belevenissen te publiceren maar het valt me op dat veel zaken, die in het begin zo vreemd waren, nu al heel gewoon voor mij overkomen.

Ik las vanmorgen in de Shenzhen Daily dat er, in vergelijk met vorig jaar, 10% meer voertuigen op de wegen van Shenzhen rijden. Nu heeft men een aantal maatregelen genomen om verkeershinder terug te dringen waaronder een verbod voor vrachtwagens op bepaalde tijden op enkele wegen en mag men na een ongeval de wagens niet meer op de rijbanen laten staan want dat was de procedure. Alles laten staan en na komst van de politie pas wegslepen, ook bij simpele blikschade en geloof me of niet, dat komt hier erg vaak voor. Daags zie ik zeker 2-3 ongelukken en de meeste daarvan staan dwars op de weg en blijven de rijbanen voor langere tijd blokkeren. Ik hoop in elk geval niet dat mijn reistijd (nu daags 3,5-4 uur) langer wordt want anders moet ik overwegen om een paar nachten per week op de fabriek te blijven slapen.

Het komend jaar zijn we van plan om naar Yunan (de eeuwige lente van China) te gaan en met Kerst zijn we in Nederland. Het ligt ook in de bedoeling om met Chinees Nieuwjaar naar AustraliŽ te gaan, een wens van Jitske en mij. Jit wil de natuur daar graag zien en ik wil wel eens naar het Zuidelijk halfrond om daar de sterrenhemel te zien met het Zuiderkruis en wijlen planeet Pluto.

Kortom we gaan ons tweede avontuurlijke jaar in en we vinden het nog steeds erg leuk en proberen er ook dit jaar weer wat moois van te maken.

Houdt de site in de gaten voor updates van afbeeldingen en verhalen.

Groet Wout,