Jit in ziekenhuis
Start Omhoog Inhoud

 

Jitske naar het ziekenhuis

Afgelopen zaterdag zijn we uit geweest samen met twee collega’s van de leerfabriek in China. Na een lekker avondje uit kreeg Jitske die nacht ineens enorme pijn in haar buik. We konden die nacht nog terecht bij de SOS doktor en mijn collega heeft zijn avond stappen afgebroken om op de kinderen te passen.

Om 3 uur ’s nachts werd Jitske een Chinees ziekenhuis ingereden voor een röntgen onderzoek. De deur bleek gesloten en alleen een grote huiskat liep in het ziekenhuis rond. Na wat gerammel op de deur werd de Chinese röntgen medewerker wakker vanachter zijn bureau en daarna door na een echo onderzoek alwaar wederom de dienstdoende nachtdienst medewerker eerst wakker gemaakt moest worden. Het onderzoek in China bleek geen helderheid te geven en daarom werd besloten om Jitske te evacueren naar een ziekenhuis in Hong Kong. Natuurlijk moest er voor alles eerst betaald worden, inclusief de ambulance, en na acceptatie van de transport kosten kreeg ik twee uur later het verlossend telefoontje; "OK we komen je vrouw ophalen".

Om 8 uur ’s morgens kwam Jitske aan in het ziekenhuis en al snel bleek een grote niersteen de boosdoener. De volgende dag werd ze al geopereerd en daarna was de pijn over. Een flinke antibiotica kuur en op Woensdag weer naar huis.

Zo nu heeft Jitske naast Thomas en Wout ook haar ervaringen in een Aziatisch ziekenhuis.

Hier ligt Jitske nog ziek in bed

 en dit is het uitzicht vanuit haar kamer.