2009
Start Omhoog Inhoud

 

2009 zit er bijna op
China moe!!
Nazi motor
Wout als regisseur
Volkslied
De Chinese spierballen
Corrupt Shenzhen
Een wens komt uit
De Aziatisering
Stress in China
Bouwput China
Een massage bank
Een werkvergunning
Vakantie

Beste lezers van onze site,

Het is nu 1 januari 2009 en we zijn een dag geleden aangekomen in China. Ook nu weer hebben we besloten om afscheid te nemen van familie, vrienden en buren gewoon thuis en niet op Schiphol. Voor sommigen, merkten wij, viel afscheid nemen deze keer zwaarder maar omdat wij nu wisten waar we naar toe gingen was het een stuk eenvoudiger. We kennen reeds veel mensen hier in Shekou en zijn na 3 jaar genoegzaam bekend met de Chinese cultuur en de daarbij horende shocks. Voor mij persoonlijk voelde het aan alsof ik helemaal niet weg ben geweest, immers dit was alweer mijn 9e trip naar China in 1 jaar tijd.

We wonen de eerste maand in een service appartement Frasers Place en vandaar uit heeft Jitske voldoende tijd om een geschikt appartementje te vinden voor de komende tijd. Onze kinderen genoten zichtbaar en kwamen werkelijk tijd te kort. Overal moesten we even heen en iedereen moest gegroet worden. Ook de mensen, zoals onze vaste groep met zwervers, keken hun ogen uit naar hoe de kids zijn gegroeid.

Vandaag zijn we, om de jet-lag te overkomen na het ontbijt gaan wandelen in dit heerlijk klimaat (18-24 graden) op zoek naar een leuke locatie om te wonen. Tijdens deze wandeling kwamen we 4 oude bekenden tegen en na de wandeling even lekker gegeten bij de Japanner.

Het komend weekend gebruiken we om even bij te komen en ook dan zullen vele oude bekenden worden opgezocht. Ook moeten we dit weekend onze verblijfsvergunning regelen via en mijn eerste afspraken staan alweer ingepland. Het lijkt wel alsof ze ruiken dat ik weer in China ben want gisteren heeft de telefoon vrijwel niet stil gestaan voor mijn werkzaamheden voor de komende week, enfin ik hoef me niet te vervelen.

Wij wensen een ieder vanuit China een sien nian hao (gelukkig nieuw jaar) en we blijven onze belevenissen met jullie delen via deze site. Hierbij alvast een paar foto's van onze eerste dag in Shekou.

Wout, de onbegrensde Groninger.

Voor de Chinese buis

Tja, je ziet wel wie zich hier thuis voelt

Thomas tijdens het ontbijt. Hij moet nog een beetje wennen en heeft weinig gegeten.

Patrick blijft een clown, hij blijft maar zwaaien naar elke Chinees die hij tegen komt, benieuwd hoelang hij dat nog vol houdt.

Dit was het enige moment van de dag waarop Claudia niets kon zeggen, voor de rest van de dag heeft ze haar mond niet dicht gehad.

1 januari is schijnbaar voor veel Chinezen ook een vrije dag, het was weer druk op het pleintje

Deze Kerst versiering bij ons appartement. Over een maand (na het Chinees nieuw jaar) zal alles wel weer opgeruimd worden.

Moe en in gedachten uitkijkend over de zuid Chinese zee.

Bij de visafslag

De verhuisdozen van de wereld school zijn vandaag ook aangekomen.