Het einde van een onbegrensde Groninger
Start Omhoog Inhoud

 

Na ruim 6 jaar werken en bijna 5 jaar wonen in China komt er dan toch een einde aan de uitzendingen van deze onbegrensde Groninger en zijn gezin.

Ik ben nu al een tijdje bezig om mijn vervanger in te werken en tegen Kerst is het dan eindelijk zover, we vertrekken uit China.

Als gezin zijn we allemaal wel blij dat de uitzendingen in China erop zitten en nu proberen we ons voor te bereiden op een terugkeer naar Nederland. We hebben tijdens de uitzending altijd genoten van onze periodes in Nederland maar nu het moment aanbreekt, waarop we ons daar weer gaan zettellen, roept toch wel veel vragen op. Ook lezen we veel ervaringen van andere expats die problemen ondervonden bij de remigratie.

Het schoolsysteem is anders, het werken zal niet meer hetzelfde zijn en het leven speelt zich veel meer binnenshuis en achter de tv af dan dat we hier gewend zijn. Veel expats die ik hier tegen kom zeggen, houd je appartement maar aan en we zien je binnen 2 jaar wel weer terug. Of dat voor mij ook opgaat, ik weet het echt niet. Op dit moment moet ik even niet denken aan een verlenging van de uitzending in China en kijk echt wel uit naar de terugkomst in Nederland, echter ik besef me maar al te goed dat ook ik ontwenning verschijnselen zal krijgen.

In deze laatste maanden in China laat je de afgelopen jaren weer even de revue passeren en van veel zaken heb ik jullie, via deze site, deelgenoot kunnen maken. Ik heb, zeker in het begin, met verbazing deze groeiende economie aangezien en in een volgende fase de vele dips die het wonen en werken in deze compleet andere cultuur met zich meebrengt. Ook zijn er de waarderingen van deze bevolking en de ergernissen die ze oproepen, kortom, dit is een goed moment om alle gebeurtenissen nogmaals te overdenken en ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om, gedurende 6 jaar, deelgenoot te zijn van Zhong Gong, of wel het land in het midden van de wereld; China!

Hieronder een aantal van onze belevenissen als Onbegrensde Groninger, ingedeeld naar categorie:

Een andere cultuur: Ergenissen:

 

Verbazingen: Het werken met Chinezen:
Economie:

 

Het gaat toch iets anders dan we gewend zijn:

 

Leuke foto momenten:

Prachtige reizen die we hebben gemaakt:

 

 

Nu komt er dan echt een einde aan mijn verhalen als onbegrensde Groninger. Ik heb het met veel plezier gedaan en ik wil een ieder danken voor de leuke reacties die ik heb gekregen op onze belevenissen.

Wout, de onbegrensde Groninger die nu weer begrensd is.