Eindelijk schoon,

Iedereen die wel eens in China komt kent het geluid wel van keel roggelende mensen (mannen en vrouwen) die daarna alles gewoon op straat uit spugen. De meeste taxi chauffeurs roggelen even diep, draaien het raampje open en hangen hun hoofd naar buiten om, met veel en luide bijgeluiden, hun fluim ergens op straat te deponeren.

Na een lange droogte breekt altijd rond mid Mei de regentijd aan en het is dan bijzonder glad op de weg, door al het olie van de afgelopen maanden maar ook op de voetpaden van de vele opgedroogde fluimen die dan langzaam losweken. Als het hier begint te regenen dan valt er ook een plens en het kan dan ook onafgebroken plensen.

Afgelopen zaterdag is het dan eindelijk begonnen te regenen en de eerste dag ziet het regenwater op straat dan ook geel en groen van al het ..... (even niet aan denken) maar afgelopen zondag kleurde het water van licht geel naar heerlijk helder water wat betekend dat China weer een tijdje schoon is. Natuurlijk niet te lang naar het helder stromend water blijven kijken want vaak komt er weer een grote jongen voorbij drijven.

Iedereen die ons al eens heeft bezocht kent de berg aan de rand van de tuin en vanaf deze berg stoomt nu een heerlijke waterval, waarvan ik onderstaand wat afbeeldingen heb toegevoegd.

 Wout de onbegrensde Groninger,