Een wens komt uit
Start Omhoog Inhoud

 

Aan een oude wens van mij is eindelijk invulling gegeven. Van kinds af aan was mijn wens, om net als de mannen van Jacques Cousteau, de wereld onder water te verkennen. In 2007 heb ik mijn eerste duikervaring in open water gehad op "The Great Barrier Reef" maar dat was een tandem duik naar slechts 7 meter.

Toen er weer sprake was van een volgende uitzending naar China heb ik mijzelf beloofd om mij dan te trakteren op een open water certificaat als compensatie voor het veelal moeilijk verblijf diep in China. Want de meesten van jullie weten het vast wel, qua werken ben ik het liefst in AziŽ maar qua wonen en verblijf tijdens werk ben ik het liefst in Nederland.

Sinds begin dit jaar heb ik nauwelijks vrij gehad en i.v.m. de crisis hebben veel fabrieken besloten om de mei vakantie wat te verlengen. Jitske heeft daarom een vakantie geboekt naar de Filippijnen, het eiland Boracay.  Op de eerste dag heb ik me laten inschrijven en de volgende dag begon mijn training met in totaal 4 duiken naar 16 - 20 meter.

Na het behalen van mijn certificaat heb ik ook besloten om 1 extra duik te maken in het kader van de advance certificaat, waarmee je naar dieper water mag duiken. Tijdens deze duik heb ik gekozen voor een wrak duik naar 30 meter.

Op de onderstaande foto's een beeldverslag van mijn waanzinnige ervaringen en ik kijk nu al uit naar een volgende plek op aarde om dan gecertificeerd deel te nemen aan een fun duik in de locale wateren.

Wout, de onbegrensde Groninger.


Inschrijven voor de cursus Padi open water certificaat

In je vakantie opgaan voor een examen....

Samen met mijn instructeur Harry

De laatste voorbereidingen
Tja, wat is het mooi als een droom uitkomt.