Een massage bank
Start Omhoog Inhoud

 

De afgelopen week kwam ik, na een rit van 3,5 uur, aan in een fabriek. In China is het heel gebruikelijk dat je na een lange rit wordt verwelkomt in een ontvangst ruimte om even bij te komen en wat te drinken, gewoonlijk thee al zittende in die oversized Chinese meubelen veelal gemaakt van hout maar ook dikwijls bekleed meer leer. Er wordt dan over algemene zaken gesproken maar al snel worden de vragen steeds persoonlijker en vaak eindigt zo'n gesprek dan bij onze privé situatie, t.w. een tweede uitzending naar China, geld, onze kinderen, etc.. Ik laat dan vaak een foto laten zien van onze kids en daaroverheen een paar Chinese woorden en de basis voor een goed gesprek is weer gelegd.

Zo ook deze keer. Ik kwam aan in een grote zit ruimte annex kantine en daar stonden de grote lederen banken al in een rij met daarvoor de thee tafeltjes. Al zittende op deze bank werd mijn onderrug ineens gemasseerd. Ik keek er helemaal niet van op want massagestoelen en massages in het algemeen zijn hier heel populair. Je hoeft maar een mall in te lopen of de massage stoelen staan klaar voor demonstratie en je wordt overal aangesproken voor een massage en die zijn echt niet allemaal erotisch getint. Het is heel gewoon om na een lange dag werken je los te laten masseren in een massage salon of in een stoel.

Zo plots als de massage begon zo hield het ook weer op en na een tijdje wederom massage en dat ging zo maar door. Ook maakte het een wat knisperend geluid en tijdens een van de pauzes werd mijn nieuwsgierigheid gewekt en onderzocht ik het mechanisme. Ik kon echter niets vinden en ik zag ook nergens elektriciteitskabels uit deze bank komen. Na een intensievere controle d.m.v. drukken in het leer bleek het een hele normale bank te zijn echter zat er in mijn bank een nest ratten of muizen verstopt die zich na het eten van de restjes van de Chinese vloer zich fijn in de bank hadden genesteld om mensen als mij te trakteren op een massage. Ik snap nu ook beter waarom die grote Chinese bankstellen en stoelen vaak van hout zijn gemaakt, een oncomfortabele harde zit garandeert in elk geval wel dat je alleen in zo'n stoel zit.

Wout, de onbegrensde Groninger.