Chinese trouwfoto's
Start Omhoog Inhoud

 

Tijdens de modellen opdracht van Patrick, op een privé strandje, kwam ik een soort van business tegen die je alleen hier in China maar kunt vinden.

In China is een trouwerij een heel belangrijk gebeuren en dat gaat altijd gepaard met fraaie fotoboeken van fotosessies, vaak verspreid over enkele dagen, op de alom bekende romantische plekjes. De bruidjes worden perfect opgemaakt en de foto’s ondergaan vele Photoshop behandelingen. Ook de locaties van deze fotoshoots zijn vaak speciaal voor deze gelegenheid opgezet.
Zo kreek ik vorig jaar een fotoalbum te zien van een van mijn medewerksters die pas was getrouwd op de Chinese wijze. Het is dat ik wist dat zij het was, maar ik had haar niet zomaar herkend, werkelijk een plaatje en ieder rimpeltje was perfect weggewerkt.

De echte werkelijk in de Zuid Chinese productie steden is wel dat de jeugd een totaal verkeerd beeld heeft van een huwelijk. Ook hebben deze jongeren geen enkele sexuele opvoeding gehad. De werkers in de Zuid Chinese steden zijn de kinderen van de arme boeren uit het Noorden van China, die vaak ongeschoold zijn en van thuis uit geen voorlichting hebben gehad anders dan snel rijk worden.
Shenzhen is de stad waar, wereldwijd gezien, de gemiddelde leeftijd het laagst is. Deze komt ruim onder de 25 jaar uit. Al die jongelui slapen in grote dormitories (slaapzalen naast de fabrieken) en een opvoeding, zowel sexueel als wel de normen en waarden, ontbreekt veelal. Daardoor moet men alles zelf leren door te experimenteren en kopiëren ze het gedrag van wat ze om hun heen zien in deze blink blink wereld. Daardoor raken veel jonge meiden zwanger en komen abortussen hier dus heel dikwijls voor, vaak uitgevoerd in louche klinieken, voor ca 1000 rmb (€110,-). Ook heeft men een totaal verkeerd beeld van een huwelijk. Omdat het hier alleen maar draait om uiterlijk vertoon, denken veel van deze jonge stellen dat een huwelijk enkel en alleen een prachtig fotoboek is met daarin “onwerkelijke” sfeerbeelden. Mijn eerder genoemde medewerkster is daar ook geen uitzondering op, ze trouwde binnen 2 maand nadat ze haar vriend had ontmoet en na een prachtige opgedofte huwelijk, met natuurlijk een fotoboek, was ze na 5 maand alweer bij haar man weg en nu woont ze weer in een van die dormitories naast de fabriek om te werken voor de schulden van "de dag van haar leven". Tja dit kom je zo vaak tegen en veelal gaat het ook nog eens gepaard met kinderen want ook dat is ook een ideaal beeld, een gezin stichten en daarna een baan zoeken en rijk worden. Die kinderen worden dan opgevoed door de ouders en de jeugd gaat weer aan het werk en opzoek naar een nieuwe relatie.

Dit verkeerde beeld van de werkelijkheid en een complete jonge en ongeïnformeerde bevolkingsgroep dat niet weet hoe om te gaan met gevoelens en richtingloos in het leven staat vraagt om een voorlichtingscampagne bijvoorbeeld via een soort van postbus 51. Maar in China werkt het wat anders, men ziet een niche en bouwt die uit zoals alleen een Chinees dat kan.

Vandaag kwam ik zo’n uitgebouwde niche tegen en daarvan heb ik een paar foto’s gemaakt. Ik denk dat jullie een goede indruk krijgen van dit fenomeen en ik vraag me af hoeveel mislukte huwelijken, abortussen en ander groot verdriet er nog nodig is om deze onzin te stoppen en de jeugd echt te helpen.

Wout, de onbegrensde Groninger.

 

 


Busladingen vol met jonge stelletjes kwamen, alleen al deze dag, binnen.

Ik heb zeker 3 volle bussen gezien met meer dan 100 jonge stelletjes.

Iedereen gaat hier hun gehuurde jurk en kostuum passsen.

 

en daarna door na de make up.

Het is hier volgebouwd met "barakken" voor de make up en kapsels

Op het strand een veldje met "plastic" zonnebloemen

Of Franse lavendel (made in China).

Of bloeiende appel bloesem, tja alles is voorhanden,

zelfs een schoon geveegd strand.

Het gaat alleen niet zolang mee, net zo als deze trouwauto.

En regent het, er is een complete studio aanwezig compleet met watervallen.

Samen in een speedboot of zeilend langs de kust

of op de toppen van de Himalaya, het is er allemaal.

De fotograven en regiseurs.

Prachtige parken met romantische hoekjes.


 

Ook zijn de gebouwen nep, vaak staat er alleen maar een geveltje met een balkon of een bankje ervoor.

In een rij op naar de volgende prachtige locatie.

Trouw muiltjes? Typische een voorbeeld van de blink blink cultuur. Iets wat je niet ziet, zoals schoenen of beenmode, hoeft dus ook niet worden aangekocht. Je ziet zelfs bruidjes met een spijkerbroek onder de jurk.

Dit bruidje, prachtig opgemaakt en op en top verzorgd, schraapte luid haar keel en liet een prachtige fluim achter voordat ze opging voor een volgende pose.