Chinees Nieuw Jaar
Start Omhoog Inhoud

 

Tijdens onze eerste vakantie in China, tijdens het "Chinese Lunar New Year" hadden we een reisje gepland naar het strand van MaleisiŽ of Thailand. Dit jaar reisden er 7% meer Chinezen, in vergelijking met het afgelopen jaar, gedurende deze periode hetgeen tot gevolg had dat alles was overboekt en we helaas thuis moesten blijven. We hebben besloten om maar dagtripjes te maken naar Hong Kong en de omliggende eilanden maar omdat de gehele familie de griep heeft gekregen is ook dat op een fiasco uitgelopen. Bijgaand wat foto's van ons weekendje in Hong Kong. 


Op nieuwjaarsdag (29 Januari) was het heerlijk zonnig weer. De Chinese jaarwisseling verliep ook dit jaar wederom nattig, netzo als de afgelopen jaren. Hier zit Jitske in het Sha Tin park aan de Shing Mun River Channel op New Territories in Hong Kong. In dit bergachtig en betrekkelijk groen gebied is het heerlijk wandelen en fietsen.

De kids lekker aan het ravotten in een de vele speelplaatsen. Op nieuwjaars morgen was het hier heerlijk rustig, iedereen  zat zeker aan de buis gekluisterd voor het Nieuwjaarsconcert of het Ski springen met de overgebleven oliebollen en appelflappen op schoot.
Bekijk hier de pagina van Patrick & Thomas
Bekijk hier de pagina van Claudia