China Post
Start Omhoog Inhoud

 

Reeds eerder heb ik de Chinese logica verwoord op deze site en afgelopen Zondag hadden we er weer eentje.

Jitske had een pakje klaar gemaakt voor zus Janneke met daarin een tube crème. Niet dat de crème niet te koop is in Nederland maar, naar ik begreep, een verhaal apart, of oude herinnering, van hun gezamenlijke vakantie naar Nice een jaar of 10 geleden.

Zoals gewoonlijk willen de Chinezen eerst alles controleren voordat een pakje kan worden dichtgeplakt. Inmiddels zijn we daaraan al wel gewend geraakt dus met het doosje geopend met daarin een tube crème ging Jitske vol goede moed naar het postkantoor. Ik bleef met de kids achter in de speeltuin nabij het postkantoor.

Na ruim 30 minuten komt Jitske oververhit aangelopen en aan haar lichaamstaal was duidelijk te zien dat de culturen wederom gebotst hadden.

De medewerkster van China Post plakte, bij afgifte, het doosje keurig dicht, woog het en voorzag het doosje van de benodigde postzegels. Daarna schudde ze het doosje heen en weer naast haar oor en ja hoor gerammel, een mes werd erbij gehaald en het pakje geopend om te kijken wat er in zat. De tube crème werd eruit gehaald en een catalogus erbij gehaald. Daarna werd er gebeld met een of andere snuggere piet en mijn ontploffende Jitske greep daarna kordaat in. Niks geen gebel, inpakken en versturen. De hoorn werd neergelegd en een stuk piepschuim erbij gehaald om het doosje te vullen. Dit schuim werd met een schaar op lengte geknipt en bij de crème in het doosje gestopt. Toen ze voor de tweede keer het doosje wilde dichtplakken bleek de stukken piepschuim te groot en wederom werd er een schaar bijgehaald. Toen werd het mijn Jitske werkelijk te veel, greep de stukken piepschuim, brak ze in stukken, vulde het doosje en ……. Klaar. Zie zo weer een Chinees met de mond vol tanden moet Jit gedacht hebben.

Tja we zijn er weer achter gekomen dat je soms wel kwaad moet worden om datgene te bereiken wat je graag wilt. Soms bekruipt ons het gevoel dat men graag wil dat je ingrijpt en van tijd tot tijd doen we dat dan ook.

 

Wout, de onbegrensde Groninger.