Aankomst op Hong Kong
Start Omhoog Inhoud

 

De snelste weg om naar Shekou te komen vanaf het International vliegveld van Hong Kong is per ferry. Deze snel ferry duurt slechts 30 minuten kost HK$200,-- (ca. 20 euro). Ik zal aangeven welke stappen je moet ondernemen om zonder problemen bij ons te komen en wat je absoluut niet moet doen. Indien je onderstaande aanwijzingen opvolgt ben je snel in ons appartement waar een heerlijke kop warme Nederlandse koffie klaar staat. (Koekjes graag zelf meenemen vanuit Nederland.)

Tip: Indien je wilt bellen vanaf Hong Kong houd er dan rekening mee dat het uitgangsnummer geen 00 maar 001 is, dus als je wilt bellen naar Nederland druk dan 00131-.......etc.

1. Als je aankomt met het vliegtuig ligt het er maar net aan met welke maatschappij je vliegt. Soms kom je direct aan in de aankomsthal, soms moet je eerst met een trein / bus van pier wisselen en kom je zo aan in de aankomsthal. Iedereen komt wel aan in de arrival corridor zoals aangegeven op bovenstaand kaartje in transfer area E1.

2. Voor je zie je een checkpoint (temperatuur metingen) en links van je zie je twee balies voor de Air/Sea transfer desk. De Linker desk is van CKS en daar koop je een ticket naar Shekou. Let op je hebt je bagage nog niet opgehaald en doe dat ook niet !!! (want dan ben je door de douane geweest en kom je er niet meer in).
Geef je bagage label (die je bij het inchecken in Nederland hebt gekregen) af bij de CKS desk en koop je ticket (ca. HK$200). Het personeel zorgt dat je bagage naar de boot gebracht wordt en geeft je de tijden door wanneer je je moet melden bij de incheck balie voor de ferry op level 4.

3. Je kunt nu door de poortjes met de temperatuur controle en je komt aan in een winkelpromenade waar je wat kunt eten / drinken / wandelen. Je hebt hier een kleine winkelpromenade met o.m. de Starbucks, toiletten, duty free shop's etc.

4. Ga met de lift naar beneden naar niveau 4 en volg de borden met ferry. Intussen passer je nog wel een bagage check maar dat is geen douane, dus tot zover gaat alles nog goed. Meld je bij de balie op de opgegeven incheck tijd en je gaat met de bus naar de boot, alleen je handbagage dragend.

5. Na ca. 30 minuten komt de boot aan in Shekou en wacht bij het uitstappen op je bagage. Al het bagage wordt van het schip geladen en kun je meenemen. Daarna loop je pas door naar de Chinese douane in het gebouw en als je door de douane heen bent loop je naar de uitgang. Daar staan de taxi's, ook prive chauffeurs, opgesteld en betaal nooit meer dan RMB 20 voor een rit naar ons appartement. Let op men vraagt al snel 50 RMB maar noem 15 en ga akkoord met 20.
Neem voor de zekerheid ons adres kaartje mee (in het Chinees) dan kom je er altijd wel.

Op onderstaand kaartje zie je de vertrektijden van de ferry's naar Shekou. De tijd tussen landen en vertrek ferry bedraagt 1-1,5 uur.


Wil je vanaf HK airport met de ferry naar Shekou, ga dan niet door de Douane en haal je bagage niet van de band.
Volg de borden met ferry en check daar in. De bagage wordt dan door het personeel ingecheckt voor de boot.

 

Zoals je ziet is dit en zeer comfortabele manier van reizen en het kan eigenlijk niet mis gaan. Voor de terugreis kun je al inchecken aan de ferry balie in Shekou. Je geeft daar dan je bagage af en krijgt al een stoelnummer toegewezen. Je hoeft in Hong Kong dan ook niet meer door de douane want je komt met de ferry aan in de transferhal en kan zo, met handbagage doorlopen naar de vertrekpier. De controles op het vliegveld van Hong kong zijn controles op hand bagage en het zijn dus geen douane controles.