2009 zit er bijna op
Start Omhoog Inhoud

 

Ons eerste jaar in China voor deze uitzending zit er bijna op. De smile op mijn gezicht wordt ook steeds groter naarmate de reis naar Nederland steeds dichterbij komt. 2009 was wederom een slopend jaar. Allereerst zijn we goed en wel in China aangekomen en de kredietcrisis barst in alle hevigheid los. De eerste maanden verliepen behoorlijk stroef maar na het eerste kwartaal kreeg ik steeds meer werk te verstouwen en als ik terugkijk op dit jaar ziet mijn omzet eruit als een . Wonder boven wonder heeft de crisis niet zoín grip op China als op de rest van de wereld. Ik weet nog heel goed dat in 2005, China ItaliŽ van de 10e plaats heeft verdrongen als grootste economie ter wereld. Afgelopen maand heeft China, in diezelfde lijst, Duitsland van de derde plaats verdrongen. Tja hoe snel kan een land groeien. Natuurlijk heeft het ook een keerzijde zoín explosieve groei, zo is het aantal autoís op de weg sinds 2005 en nu verdubbeld. Het is echt gekkenwerk om nu van A naar B te moeten reizen en het einde is nog lang niet in zicht. Kortom voldoende voer voor een volgende China dip ;-)

Een jaar China doet ons ook weer verlangen naar de echte Hollandse pot, zeker nu het winter lijkt te worden in Nederland. Zo verheugen met name Claudia en ik ons op het Kerstmaal dat in het teken staat van gourmet, echter met een kleine aanpassing op ons verzoek. Naast al het vlees en weet ik veel, gaan Claudia en ik op voor vele verschillende soorten stamppoten die we gaan opwarmen in die pannetjes. Lekker een hapje stamppot wortels en daarna stamppot rauw andijvie met spekjes en na een beetje opgewarmde snert snel door naar de boerenkool stamppot. Tja we keren met een tik terug uit het verre Oosten.

In elk geval kijken we uit om onze accu weer op te laden, even weg uit de stress en in januari weer op weg naar hier. In deze trip zal ik wederom mijn oude vrienden Koert en Henk-Jan opzoeken  als vervolg van ons bezoek in september, waar we elkaar na ca 20 jaar weer hebben ontmoet. Verder hopen we op de schaats te kunnen staan en zullen we ook de vrienden en familie in Friesland, Groningen en in Zoetermeer bezoeken. Ook in 2010 zullen we, via deze site, onze belevenissen blijven rapporteren.

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om iedereen fijne Feestdagen te wensen en het beste voor 2010.

Wout, de onbegrensde Groninger.